Vi tar vare på de som følger oss

Motta eksklusive tilbud og trekninger


Lukk søk
English German

Dampbad

Bestill din inngang her

Mild, fuktig varme som får virke over lengre tid, gjør spesielt godt for luftveiene. Dampbad lindrer reumatiske smerter, renser og gjør huden glatt og myk. I tillegg vil du oppleve samme effekt på kroppen som i en sauna: Kroppens slaggstoffer skilles ut gjennom huden, men på en lavere temperatur. Dampen er tilsatt eteriske oljer som er spesielt viktige for å åpne luftveiene. Oljene trekker seg også inn i huden og gjør deg godt. Våre dampbad har temperaturer på 40 -47 grader og en luftfuktighet på 80% - 100%.

Av hygieniske hensyn, og for at du skal få en bedre opplevelse av velvære, er det ikke tillatt å benytte badetøy i våre badstuer og dampbad. Sitt gjerne naken, eller dekk deg til med et håndkle eller en pesthemal, - et stykke lett bomullstøy. Kaldtvannsslangene som du finner i badet er primært plassert der for at du skal spyle sittebenken etter deg. Men de kan godt benyttes for en hurtig avkjøling, en såkalt «Kneipp-Güsse», for å sette fart på blodomløpet.

Etter avsluttet bad er det svært viktig å kjøle seg ordentlig ned. Begynn alltid med en temperert dusj. Ta deg så gjerne et bad i kaldkulpen.
Benytt gjerne Dr. Sebastian Kneipps metode: Dusj i iskaldt vann, begynn med føtter og legger, fortsett oppover lårene, deretter mage og rygg før du lar det iskalde vannet renne over skuldre og bryst. Finnene dusjer alltid hodet til sist. Avkjølingen er like viktig som oppvarmingen. Nå trekker blodkarene seg sammen, lungene avkjøles og pulsen normaliseres. Blodet setter nå fart på kretsløpet og andre funksjoner. Ta deg gjerne en hvil før du begynner neste seanse.

For å unngå kroppsvette i bassengene må alle dusje av seg svetten etter badstue og dampbad. Det er så vel felles, som separate dame- og herredusjer, rundt i anlegget. Anbefalt badetid er 10–20 minutter.

Våre dampbad

Rhassoul

Krystallbadet

Art Deco Tepidarium

Japansk dampbad