The Well er bygget på Europeiske badetradisjoner, og setter de høyeste krav til renslighet og hygiene. Derfor er det, av hygieniske grunner og for at du skal få en bedre opplevelse av velvære, ikke tillatt å benytte badetøy i våre badstuer og dampbad. Du kan dekke deg til med et håndkle eller en pesthemal, et stykke lett bomullstøy.

Bestill din inngang her

I badstuene skal du sette deg vel til rette på et håndkle. Vær nøye med å legge ut håndkleet slik at huden ikke berører treverket. I dampbadene anbefaler vi deg å være naken eller dekk deg til med en Pesthemal, da håndkle vil bli vått. Spyl alltid sittebenken etter deg, gjerne før du setter deg også. Sitt ikke lenger enn du føler komfortabelt.

Det er flere grunner til at du i sauna og dampbad bør være naken, først og fremst av hensyn til din egen og andres hygiene og helse. Dernest er det viktig at varmestrålingen når hele huden, og at svetten fra overhuden kan fordampe uhindret. Når varmen angriper huden, sender den et SOS-signal til hjernen som svarer med å utvide arteriene og sende mer blod til legger, armer og hud. Perspirasjonen starter etter noen få minutter. For å sørge for en effektiv nedkjøling, setter kroppen i gang væsketransporten. Du mister ca. 10 gram væske pr. minutt. Gjennom en hel saunaseanse, tre til fire runder, kan du miste så mye som én liter eller mer! Fordampningen virker nedkjølende og sørger for at huden, til tross for temperaturer mellom 50–100 grader, ikke blir overopphetet.

Badetøy i syntetiske tekstiler hindrer svettens mulighet til å fordampe. Varmen blir «fanget» i den overopphetede huden slik at slaggstoffene blir sittende fast under badetøyet. Dette kan resultere i hudirritasjoner og eksem da det varme og lukkede klimaet under badetøyet er et drivhus for bakterier og sopp. Det er verken hygienisk eller hensynsfullt overfor andre gjester å innta våre basseng iført badetøy som har vært benyttet i sauna og dampbad. Dusj derfor godt av deg all svette når du er ferdig i saunaen eller dampbadet. Det er så vel fellesdusjer som egne separate dusjer for kvinner og menn rund om i anlegget.

Nedkjølingen er viktig. Begynn gjerne med en varm dusj, og deretter en riktig kald. Avslutt gjerne med et bad i Kaldkulpen. Dusj godt av deg all svette før du benytter Kaldkulpen eller andre basseng. Vi anbefaler deg å bade naken, men du velger selv om du vil ha på deg badetøy.