En regnværsdag på The Well er like magisk

Den norske sommeren er fantastisk, men innimellom byr værgudene på regn og tunge skyer. Les mer om hvilke fem perler vi anbefaler at du opplever på en regntung sommerdag på The Well, både inne- og utendørs. 

1. Utendørs boblebad

Hør regnet tromme på glasstaket over deg, og se opp i trekronene som omkranser dette utendørs boblebadet. Her er vannet deilig, varmt og de brusende boblene har en beroligende effekt. Senk deg ned i det varme vannet og nyt at sommerværet er ruskete. 

2. Art Deco tepidarium og caldarium

Besøk The Wells Art Deco-bad og opplev romersk badekultur tuftet på tradisjoner fra 700-tallet. Art Deco-badet består av Tepidarium og Caldarium, begge vakkert utsmykket med gullbelagte mosaikkfliser i Art Deco stil. Art Deco-badet er en vakker forening av eldgamle badetradisjoner og moderne design som virkelig bør oppleves.

Tepidarium er et varmt dampbad der både gulvet og veggene er oppvarmet, akkurat slik det var i romertiden. Inne i Tepidarium er det oppvarmede benker som det er svært behagelig å sitte på, og det dufter behagelig av rosmarin. Rommet er utsmykket med en vakker fontene plassert midt på gulvet slik at du kan høre lyden av sildrende vann når du lukker øynene og nyter en stille stund.

Caldarium er et varmt basseng som er dypt nok til at du kan dukke hele kroppen under vann. Vannet holder 36 varmegrader og er tilsatt mineraler, i tillegg til at rommet har en dempet belysning og er fylt av damp. Det er omkring 45 varmegrader, det er en luftfuktighet på rundt 80-100% og det dufter deilig av jasmin. I bassenget er det dype benker slik at du også her kan lene deg tilbake i det varme vannet og slappe godt av.

3. Rhassoul

Opplev det marokkanske baderitualet Rhassoul. Ritualet starter med at man skrubber hele kroppen med en grovkornet saltskrubb for å gi huden en god eksfoliering.

Videre fortsetter man med å påføre en næringsrik leiremaske i ansiktet, håret og på hele kroppen. Leiren som brukes er hentet fra Atlasfjellene i Marokko. Den inneholder mineraler og har sporstoffer av magnesium og sink som huden bruker for å fornye hudceller. Leiren skal virke på huden i 8-10 minutter inne i dampbadet før den skylles av. Varmen og luftfuktigheten i dampbadet gjør at porene i huden åpner seg og lettere tar til seg næringsstoffene i leiremasken.

Til slutt dusjer man av seg leiremasken og sprayer hele kroppen med en fuktgivende bodyspray laget av appelsinblomstvann. Denne sprayen har en forfriskende effekt og kan brukes på både kroppen og i ansiktet.

195,- per person / Påmelding i resepsjonen eller Wellness Bar / Ritualet utføres på egenhånd og arrangeres som en gruppebehandling / Ritualet foregår uten badetøy

4. Det japanske badehuset og de japanske dusjene

Opplev det Japanske badehuset i tredje etasje med dampbad, tørrbadstu, Onsen og dusjer. I tillegg består det Japanske badehuset også av meditasjonssauna med utsikt til en japansk hage og en avslappende lounge med peis, der du gjerne kan slumre noen minutter.

I Japan er baderitualer en sentral del av folks hverdagsliv, og det er opphøyd til noe mer enn kun å vaske seg. Japanske baderitualer er som en seremoni der man både renser kroppen og sjelen. Fra de Japanske dusjene på The Well har man utsikt over furuskogen slik tradisjonen tilsier at man skal ha, og dusjrommet fylles med naturlig lys. På en regnværsdag er det derfor nydelig å stå inne i den varme atmosfæren og se ut over regnbygene. 

Dusjene er utstyrt med tradisjonelle, lave trekrakker og trebøtter som skal fylles med vann. Sett den på trekrakken, temperer vannet i hånddusjen og fyll opp bøtten med vann - gang på gang på gang. Denne delen av dusjritualet tar litt tid, og det er meningen. Når du konsentrerer deg om arbeidet med å fylle bøtte etter bøtte for så å helle det varme vannet over deg, vil du kunne finne en helt egen ro og hele ritualet blir en sanselig opplevelse. Etter at du har vasket hele kroppen går du ut i Onsen for et for et langt, avslappende bad under åpen himmel.

5. Tropisk sauna

Sett av tid til å besøke Tropisk sauna og gjør en mental reise til den dype Amazonasregnskogen. I Tropisk sauna dufter det friskt av eucalyptus, og du omgir deg med behagelige lyder fra fugle- og dyreliv du normalt ville støte på i jungelen. Her inne er det mellom 50 og 60 varmegrader som gir en jevn og behagelig varme.

Ta med duften av The Well hjem

The Wells signaturkolleksjon Scent of The Well består av sjampo, balsam, dusjgele, kroppsskrubb, håndsåpe, håndkrem og body lotion. Produktene er laget med eteriske oljer av gran, einebær, sitrongress, bergamott og klipperose.

Kjøp med deg produktene i i serien Scent of The Well på vei hjem og få med deg litt av den gode The Well-følelsen til ditt hjemmespa.