- Her er det enkelt å leve i øyeblikket

Rebekka er 40 år, har tre barn og jobber som jordmor. På The Well finner hun velvære og ro.

- Det kan være vanskelig å leve i øyeblikket i hverdagen. I det øyeblikket jeg legger meg i et av utebassengene her er jeg helt tom for hverdagens krav. Jeg gir meg selv anledning til å nyte uten stresset som jager. Her er det enkelt å leve i øyeblikket, sier Rebekka.

Rebekka har en hverdag som mange kjenner seg igjen i. Turnusarbeid i et hektisk yrke og med tre barn kan det være krevende å finne roen. Hun har vært på The Well flere ganger med venninner, i dag skal hun være alene. I dag skal jeg bruke dagen på å bare være tilstede i meg selv og meditere litt, sier hun.

Hva er dine favoritter på The Well?

- Det er så mye her at jeg ikke har prøvd alt. Jeg liker å gå rett ut i det store bassenget ved inngangen. Der får jeg oversikt, kan begynne å senke pulsen og stå i de ulike vanndysene som masserer ulike deler av kroppen. Det ene utebassenget er også en favoritt. Det er et grunt og varmt utebasseng der man kan ligge å se på himmelen og være varm selv når det er kaldt ute. Av saunaene liker jeg loftssaunaen. Den er en av de varmeste og det liker jeg. Det er en utfordring i det, å mestre varmen. Og så er følelsen etterpå fantastisk. En følelse av både renhet, velvære og mestring.

Var skeptisk til nakenheten

Rebekka forteller at hun hadde hørt at på The Well måtte man være naken, noe hun var skeptisk til ved første besøk. Hun opplevde, som mange andre, at dette ikke stemte.

- Jeg er ganske bluferdig av meg, men i det jeg kom hit skjønte jeg at man ikke må være naken, og at folk ikke går nakne rundt. Man kan bruke badetøy, og får badekåper, og hvis man ønsker det kan man bruke et sjal rundt seg i badstuene. Noe som overrasket meg var hvor lite jeg tenkte på det med en gang jeg kom hit. At noen vil være nakne er ikke et problem fordi måten det er løst på her er så naturlig, og alle er der for å slappe av, ikke se på hverandre.

Det skjedde noe med meg der inne, etter kort tid var jeg blitt en del av The Well, der jeg ble mindre selvbevisst. Jeg tenker ikke på å holde inn magen eller hvordan jeg ser ut, jeg bare er og det føler jeg at alle opplever rundt meg også. Dette er kanskje noe vi har mistet i det moderne samfunnet vi lever i, men som føles befriende her inne.

En følelse som varer

I en hverdag som allerede er presset på tid så er det mange som ikke klarer å prioritere å stresse ned og finne roen. Rebekka mener at et besøk på The Well er verdt timene hun tilbringer her. Og at det har ringvirkninger på de rundt henne.

- I et omsorgsyrke er det viktig å også gi seg selv omsorg. Jeg mener at tiden det tar er verdt å prioritere. Med full stilling i turnus betyr det at jeg har noen dager innimellom med fri på dagtid. Drar jeg hit så vet jeg at jeg får mye igjen for det. Kroppen får giret ned og lagt seg litt i lading. Den deilige og rolige tilstanden jeg har når jeg kommer ut er en følelse som varer. Og det er bra for familien min også, når mamma er god og salig.

Bestill din inngang her