- Gikk inn som en pinne og ut som spagetti!

Trude Alexandra Dambo (27) klatrer høyt under taket, bærer tungt og har lange dager i jobben som frilans lystekniker. Da hun første gang hadde vært på The Well skrev hun en anmeldelse på The Well sin Facebookside:

- Kom inn som en pinne. 
Skuldrene oppunder ørene.
Gikk ut som kokt spagetti 
med skuldrene helt nede ved knærne.

 

Mobilfri

- Det er jo akkurat sånn det er! Jeg hørte om The Well gjennom noen kollegaer. Det er så mange som sliter med stress i kroppen i min bransje og da er det helt gull for oss å kunne komme hit en dag og få myket opp muskler som har stramma seg godt til gjennom festival eller konsertrigging. Vi kan jobbe døgnet rundt i perioder, for the show must go on, sier hun.

På The Well opplever Trude at hun «blir tvunget» til å slappe av gjennom blant annet mobilforbudet som gjelder for hele anlegget.

- Det at man må legge fra seg telefonen og slik stenge verden ute er kritisk for meg for å klare å slappe av. Det tar meg litt tid å gire ned - jeg må alltid svømme noen runder i det store bassenget først for å bli kvitt overflødig stress-energi. Så kan jeg begynne å slappe av, kjenne at det er så deilig at jeg ikke kan lese epost, svare på telefonen eller meldinger. Jeg har prøvd en del massasje for musklene tidligere og jeg har merka at jeg er megasær når det gjelder massasje. Her tok jeg full kroppsmassasje. Det er den beste jeg har hatt! Det var så flyt i hele massasjen at jeg følte at jeg bare kunne flyte med.

- Nå sitter jeg til og med og puster velvære!

Av bad og saunaer trekker Trude frem grotten - der fossefallene med varmt vann strømmer ned fra ulike posisjoner i taket.

- Første gang jeg gikk inn der var hadde jeg hele grotten alene. Lyden er fantastisk- du hører bare vannet. Jeg driver med klatring så jeg er opptatt av fjell og berg og dette var virkelig nære virkeligheten. Jeg ble stående lenge og lot vannet renne og treffe og ble helt zen - tankene bare forsvant. Ellers vil jeg trekke frem en av saunaene der det var en lukt av ulike urter og en slags mintlukt. Da begynte jeg nesten å le for meg selv og tenkte - nå sitter jeg til og med og puster velvære!

Hvem vil du anbefale å dra på The Well?

- Jeg kan ikke komme på noen som ikke har godt av å komme hit. Alle trenger å få den følelsen etterpå. Å ha skuldrene nede ved knærne. Den følelsen sitter i lenge.

Bestill din inngang her