Vi tar vare på de som følger oss

Motta eksklusive tilbud og trekninger


Lukk søk
English German

Vann - en livsviktig kilde

Bestill din inngang her

Menneskekroppen består av ca. 70 % vann. Mange av kroppens livsviktige funksjoner er avhengig av dette vannet for å fungere. Temperaturregulering og transport av mat og avfallsstoffer er noe av det vannet står for. Vann er cellens naturlige miljø og væskebalansen har derfor mye å si for helsen. Blodet vårt har omtrent lik sammensetning som sjøvann og vi vokser frem i et salt hav – livmorens fostervæske.

Vann har en komplisert indre struktur som påvirkes av ytre forhold (forurensing), ulike tilsetninger, elektromagnetiske felt og kosmiske forhold. Disse faktorene, som påvirker vannet utenfor kroppen, kan også påvirke vannet som finnes i cellene til levende organismer. En spesiell egenskap hos vann er at det kan ta opp mer energi enn mange andre substanser. Vannet anses også av visse, som for eksempel østerrikeren Viktor Schauberger (1885-1985), selv å kunne skape og formidle energi.

Vann har i lange tider vært et symbol for åndelig renselse og gjenfødelse. Vannterapi oppstod i Romerriket på 100-tallet, hvor vannentusiasten Galenos startet det hele. Han forsøkte seg på ulike former for vannterapi, som blant annet svovelbad, urtebad, gjørmebad og varmdusj.

Våre basseng og kulper

Wellness bassenget - et hav av velvære

Hydroterapi, eller vannterapi, er en behandling bestående av ulike metoder med vann som viktigste ingrediens. Hydroterapi blir brukt til å løse opp muskelspenninger som skyldes mentalt stress og består blant annet av varme og kalde bad. Dette er en behandling som lenge har vært ansett for å ha helbredende egenskaper.
Med jetstrømmer, boblesenger, boblegulv, nakkedusjer og motstrøm er du sikret en lang rekke ulike opplevelser i vårt store velværebasseng – Wellness pool. Ta deg tid og nyt opplevelsene, vektløsheten og velværen bassengvannet gir deg. Vannets eget trykk, forsterket av jetstrålenes påvirkning av hud og vev, virker som lymfedrenasje. Massasjen frigjør lymfevæske som er bundet rundt i kroppen og hjelper den frem til lymfeknutene. Der brytes avfallsstoffer, mikroorganismer og unødvendig væske ned. Dermed fjernes væskeansamlinger. Plages du av tunge ben, vil de kjennes betydelig lettere. Leddene blir smidige og får større aksjonsradius i vann fordi de ikke behøver å bære hele kroppsvekten. Noen minutter foran en av jetdysene, eller på boblesengen, gjør muskelfibre og bindevev mykere. Slik låser du opp stive ledd og spenningssmerter i muskulaturen reduseres eller forsvinner helt. Aktivitet i vann gir derfor positive utslag for både kondisjon, styrke og bevegelighet. Du senker blodtrykket, øker forbrenningen, puster lettere og får musklene til å slappe av.

Velg selv om du vil bade naken eller ha på deg badetøy.
Vannet har en temperatur på ca. 30 grader.

Jaquzzi - boblebad

Når du setter deg godt til rette i Jacuzzi settes det i gang en kjedereaksjon i kroppen. Fordi tyngdekraften er annerledes i vann, vil en del av blodet som vanligvis er i bena, bevege seg opp til hjertet og de større blodårene. Hjerterytmen øker i varmt vann og raskere blodomløp gir bedre oksygentilførsel til alle deler av kroppen. Jo mer oksygen, desto mer energi. Vi ber deg om å dusje av deg all svette før du bader. På grunn av den høye vanntemperaturen er det av hygieniske grunner svært viktig at vi holder badevannet rent for kroppssvette og andre urenheter. Du velger selv om du vil bade med eller uten badetøy.

Vannet har en temperatur på ca. 36 grader.

Varmt kildebad

Det varme kildebadet, dekorert i vakre mosaikker, er fylt med mange tusen liter rent kildevann, en en unik perle hos The Well. Siden tidenes morgen har mennesker funnet ro og avspenning ved å ligge eller sitte nedsenket i varmt vann. I et varmt bad utvider blodkarene i huden seg og blodet føres til overflaten. Pulsen slår fortere og magesyresekresjonen avtar. Varme bad anses som velgjørende for mennesker med reumatiske lidelser og er også godt egnet ved muskelkramper og stølhet. Det varme vannet virker avslappende og oppmykende på hele kroppen. Etter at du har avsluttet badstue- og dampbad anbefaler vi et avslappende bad i kildebadet, før du avslutter det hele i kaldkulpen. Sett deg ned i det varme vannet, eller legg deg bakover og flyt med lukkede øyne. Ved helbad medfører vannets trykk på kroppen at buk og brystomfanget minsker med flere centimeter. Dette fører til at det blir vanskeligere å puste inn og enklere å puste ut. Trykket medfører en fortrengning av blodkar i hudoverflaten, noe som leder til en økt belastning for hjertet. Vi anbefaler 10–20 minutters opphold om gangen og ber deg om å dusje av deg all svette før du bader. På grunn av den høye vanntemperaturen er det av hygieniske grunner svært viktig at vi holder badevannet rent for kroppssvette og andre urenheter. Av praktiske grunner, og for at du skal få en bedre opplevelse av velvære, anbefaler vi deg å bade naken. Men du kan ha på deg badetøy om du ønsker det.

Vannet i grotten har en temperatur på ca. 36 grader

Kaldkulp

Etter at du har avsluttet badstue, dampbad eller varmt bad anbefaler vi et avkjølende bad i kaldkulpen. Stig sakte og forsiktig ned i kulpen. I henhold til Dr. Sebastian Kneipps metode avkjøler du føttene, kroppsdelene lengst fra hjertet, først. Stig så helt ned i kulpen til skuldrene er under vann. Tell til minst 30 og dypp hodet under vann til slutt. Nå trekker blodkarene seg sammen, lungene avkjøles og pulsen normaliseres. Blodet setter nå fart på kretsløpet og mange andre funksjoner. Et kaldt bad er mentalt oppkvikkende og styrker immunforsvaret. Ved et kaldt bad stiger blodtrykket, pulsen slår langsommere og musklene blir fastere. Kalde bad kan brukes til å redusere hevelser og betennelser. Den sekundære og varige effekten er oppvarming etterpå, hvor blodet sirkulerer og vender tilbake til alle vev og blodkar. Dusj alltid godt av deg kroppssvetten før du tar en dupp i kaldkulpen. Av praktiske grunner, og for at du skal få en bedre opplevelse av velvære, anbefaler vi deg å bade naken. Men du kan ha på deg badetøy om du ønsker det.

Vannet i kaldkulpen har en temperatur på ca. 16 grader

Onsen

Onsen, betegnelsen på et japansk utendørs, varmt mineralbad, finner du i vårt Japanske badehus i tredje etasje.
Vannet i Onsen har en temperatur på ca. 38 grader.

Art Deco basseng

Art Deco bassenget ligger i Art Deco suiten i første etasje og er et varmt mineralbad som tilsettes damp.

- Vannet i bassenget har en temperatur på 36 grader

Dusjer

Art Deco dusj

Art Deco dusjen ligger i Art Deco suiten i første etasje. Dusjen er felles for damer og herrer og består av 6 dusjceller vakkert dekorert i gullmosaikk.

Fossefall grotte

Som et fossefall strømmer store mengder varmt vann ned fra ulike posisjoner i taket - og må bare oppleves! Vannet i Fossefall grotten resirkuleres og har en temperatur på ca. 28 grader.

Tropisk dusj

Tropisk dusj er delt i en dame- og en herreseksjon, som hver består av 5 ulike dusjer.
Dusjen finner du ved siden av Tropisk sauna i første etasje.

Fjelldusj

Fjelldusjen er delt i en dame- og en herreseksjon som hver består av 7 ulike dusjer.
Dusjen finner du vis à vis vår Loft sauna i badstueavdelingen i første etasje.

Japansk dusj

I det Japanske badehuset er det tre dusjfasiliteter. En seksjon for dame og en for herre, med 4 dusjer i hver.
Videre finner du en spektakulær fellesdusj i tradisjonell japansk stil, hvor kun en glassvegg skiller deg fra vår Japanske hage.