Signature View 4 Cropped

Få en pause på The Well

Digital Detox

 

Følelsen av å hele tiden måtte være pålogget gjør at mange av oss føler et behov for en pause. Både bevisst og ubevisst er man pålogget og tilgjengelig så å si hele døgnet.

På The Well Spa er det Digital Detox. Det er enkelt og greit ikke tillatt med telefon inne i spaanlegget. Her skal man sjekke inn i sin egen verden og koble seg fra tilgjengeligheten. På den måten blir man mer til stede i øyeblikket og man unngår de mangfoldige avbrytelsene man ellers får gjennom en dag.

Så altfor mange av oss sjekker telefonen hvert femte minutt, blir stresset av å ikke ha den i nærheten eller sovner sent på kvelden fordi man er opptatt med den. Det kan føre til at vi stresser mer og sover dårligere, og ofte helt ubevisst – vi tenker ikke over at det skjer. Vi er ofte opptatt av å være sunne og friske, men tenker kanskje ikke over hva det å hele tiden være «pålogget» gjør med helsen i det lange løp. Stress, skjermlys, dårligere nattesøvn, mindre fokusert – det er mange ulike faktorer som spiller inn.

Å gi seg selv en mental pause er en viktig del av det å ta vare på seg selv. Gi seg selv tid til å bare være, senke skuldrene og nyte roen. Enten sammen med en du er glad i eller helt alene. Det er noe befriende med det å være avkoblet fra resten av verden noen timer. Tankene får tid til å vandre helt andre steder enn de gjør i den travle hverdagen, og tankene får også tid til å hvile. Faktisk ikke tenke så mye, men bare nyte den avslappende tilværelsen med varme, damp, ro og avspenning.

Tenk å synke godt ned i et varmt basseng, kjenne varmen og dampen på huden i et dampbad, nyte et godt måltid i badekåpe og kanskje til og med unne seg en god massasje – alt uten å tenke på at man må sjekke telefonen. Det er egentid og det er mental pause. Det er Digital Detox på The Well.

IMG 7684 Cropped