Hamam

Bak gulldøren i andre etasje på The Well er Hamam - en perle av et tyrkisk bad med høy varme, damp, skrubb og massasje.
Hamam

Hamam 

Hamam har sin opprinnelse i Midt-Østen og det Ottomanske riket. Hamam var et offentlig bad som hadde en helt sentral del i folks hverdagsliv. Her møttes man for å bade og omgås sosialt på tvers av kulturell og religiøs tilhørighet.

Utformingen av Hamam minner om de romerske badene. Tradisjonelt består et Hamam av caldarium; et varmt rom med damp, et tepidarium; et rom der det er varme i både gulv og vegger, og soğukluk; et kjøligere rom der man kan slappe av og senke kroppstemperaturen.

Hamam PÅ THE WELL

Baderitualet Hamam starter med at man tørrskrubber kroppen med kese, en tradisjonell skrubbevott. Skrubben gir huden en god eksfoliering og fjerner døde hudceller. 

Videre går man inn i et dampbad der man påfører en nærende ansiktsmaske. Her inne blir man i 10-15 minutter, før man skyller seg og legger seg på en oppvarmet marmorbenk.

Bademesteren skummer så opp store mengder såpeskum laget av olivensåpe. Det tykke såpeskummet innhyller hele deg. Ritualet fortsetter med innsåping, hodebunnsbehandling og lett massasje av kropp og hodebunn.

Etter baderitualet nyter du en kopp varm, tyrkisk te i en av de dype sofaene i Hamam lounge. Nyt de autentiske omgivelsene og den avslappende følelsen Hamam-ritualet gir.
Hamam
image-with-text