Hamam

Bak gulldøren i andre etasje på The Well er Hamam - en perle av et tyrkisk bad med varme, damp, skrubb og massasje.

Hamam
Hamam

Hamam 

Hamam har sin opprinnelse i Midt-Østen og det Ottomanske riket. Hamam var et offentlig bad som hadde en helt sentral del i folks hverdagsliv. Her møttes man for å bade og omgås sosialt på tvers av kulturell og religiøs tilhørighet.

Utformingen av Hamam minner om de romerske badene. Tradisjonelt består et Hamam av caldarium; et varmt rom med damp, et tepidarium; et rom der det er varme i både gulv og vegger, og soğukluk; et kjøligere rom der man kan slappe av og senke kroppstemperaturen.

Hamam på The Well

Baderitualet Hamam starter i caldarium. Her tørrskrubber du kroppen med kese, en tradisjonell skrubbevott. Skrubben gir huden en god eksfoliering og fjerner døde hudceller. De varme marmorbenkene gjør at kroppen slapper av og dette gjør du i cirka 10 minutter.

Mens du ligger på en varm marmorbenk, skummer bademesteren opp store megnder såpeskum laget av olivensåpe. På tradisjonelt vis blir det hellet vann, og hele deg vil bli innhyllet i tykt såpeskum. Ritualet fortsetter med silkeposemassasje, skrubb og lett massasje av hele kroppen, etterfulgt av hårvask og hodebunnsmassasje.

Hamam
Hamam lounge

Hamam Lounge

Avslutt din Hamam-opplevelse med søt, tyrkisk te i vår orientalske Hamam lounge.

Her er det en lun og avslappende stemning med dype, myke sofaer, persiske tepper og en behagelig, dempet belysning - et perfekt sted for slappe av litt etter et herlig baderituale inne i Hamam.