Ritualer

Vi har en rekke spennende ritualer som arrangeres i badstuene og dampbadene på The Well hver dag. Ritualene er hentet fra badetradisjoner over hele verden slik at du kan oppleve en verden av velvære her på Nordens største spa.

Rituale Beskåret
Aufguss

Aufguss

Aufguss er tysk og betyr 'å helle på'. I en aufguss legger saunamesteren iskuler tilsatt eteriske oljer på badstuoven og heller vann over. Dette fordamper ut i saunaen og øker luftfuktigheten og temperaturen.

Saunamesteren styrer så den varme og fuktige dampen rundt i rommet med et håndkle ved bruk av vifteteknikker, gjerne akkompagnert med musikk.

Aufgussene på The Well består som regel av tre runder med at saunamesteren legger iskuler og heller vann på badstuovnen. En aufguss varer som regel i ca. 15 minutter.

Eteriske oljer i aufguss

Aufgussmesteren tilsetter eteriske oljer i iskulene som legges på saunaovnen. Hvilke oljer som blir brukt varierer mellom de forskjellige aufgussene. De eteriske oljene kan gi ulike effekter på kroppen når du sitter i den varme saunaen. Vi anbefaler derfor at du prøver forskjellige aufgusser for å oppleve de ulike effektene av de eteriske oljene. Kanskje du finner en favoritt? 

Eteriske oljer laget av krydder som pepper, kardemomme, ingefær, stjerneanis og nellik kan gi en varmende sensasjon i huden. Dette er lune krydder og oljene virker energigivende og stimulerende på kroppen.

Du får også en oppkvikkende effekt av eteriske oljer med eukalyptus, mynte og einer og andre krydderurter som basilikum, oregano og timian. Det kan føles friskt og nesten kjølig å puste inn dampen av disse eteriske oljene når isen smelter på saunaovnen.

Hvis du ønsker en aufguss som åpner godt opp i luftveiene anbefaler vi å delta på ritualer der aufgussmesteren bruker eteriske oljer av sitrus som bergamott, appelsin og sitronella.

Eteriske oljer som er laget av kvae, pachouli og blomster virker avslappende og beroligende. Disse oljene brukes gjerne på kveldens siste aufguss for å gi deg en behagelig avslutning på spadagen din. 

Hamam

Hamam

Hamam har sin opprinnelse i Midt-Østen og det Ottomanske riket, og på The Well kan du oppleve dette tradisjonsrike baderitualet i fantastiske omgivelser.

Vår signatur Hamam-opplevelse består av både tørrskubb, dampbad, såpeskumskrubb med lett massasje og hodebunnsbehandling.

Rhassoul

Ritualet starter med at man skrubber seg med en skrubb bestående av havsalt. Videre fortsetter man med å påføre leiren i ansiktet, håret og på kroppen. Leiren som brukes er hentet fra Atlasfjellene i Marokko. Den inneholder mineraler og har sporstoffer av magnesium og sink som huden bruker for å fornye hudceller. Leiren skal virke på huden i 8-10 minutter inne i dampbadet før den skylles av.

Rhassoul-ritualet avsluttes med en fuktgivende og nærende bodylotion. 

Når ritualet starter blir du tatt imot av en bademester utenfor Rhassoul-dampbadet i første etasje. Innsåpning og påføring av leire utføres på egenhånd. Rhassoul utføres som gruppebehandling, og foregår uten badetøy.

10 plasser / ca. 30 minutter / 245,- per person

Rhassoul
Spa Kit

The Well spa-kit

Vi har utviklet vårt eget spa-kit med produkter fra Scent of The Well Signatur. Spa-kitet består av ansiktskrem, ansiktspeeling, ansiktsmaske, hårkur og fotsalt.

Produktene kommer samlet i en toalettmappe. Vedlagt i er også en Wellnessguide med beskrivelse av hvordan, og i hvilken rekkefølge, du skal bruke produktene.

Spa-kit koster 249,- og kan kjøpes i resepsjonen og i Wellness Bar.