Sauna

På The Well kan du besøke en rekke saunaer tuftet på tradisjoner fra hele verden. Varmen i saunaene varierer fra behagelige 40 grader til nærmere 100 brennhete grader.

Det finnes også flere helsemessige fordeler med sauna. Disse kan du lese om her.

 

Aufguss2023 Tropical 10 Kopi

Finsk sauna er av de fleste ansett som det mest helsebringende varmerom, og mange vitenskapelig medisinske studier bekrefter påstanden. I en finsk sauna vil pulsen øke med ca. 50% og ta deg med på et intenst svettetokt. Begge deler vil gjøre deg svært godt.

Tørk godt av deg før du går inn i saunaen da våt hud hemmer kroppens evne til å svette. Av hygieniske hensyn og for at du skal få en bedre opplevelse av velvære, er det ikke tillatt å benytte badetøy i våre badstuer og dampbad. Dekk deg til med et håndkle eller en pesthemal, - et stykke lett bomullstøy.

Sett eller legg deg vel til rette på et håndkle. Vær nøye med å legge ut håndkleet så det dekker hele kroppen og beskytter treverket mot kroppsvette. Vil du intensivere varmeopplevelsen, kan du slå vann på steinene på ovnen. Vannet vil straks fordampe. Høyere luftfuktighet vil få rommet til å føles varmere samtidig som varmeledningsevnen øker. Du kan også regulere varmen ved å sette deg høyere eller lavere på benkene. Ved å legge deg horisontalt, vil du oppnå lik varme over hele kroppen. Men sett deg uansett opp i sittende stilling de siste 2–3 minuttene.

Anbefalt badetid i finsk sauna er 10–20 minutter, avhengig av hvor høyt du sitter. og husk: Sitt ikke lenger enn du føler komfortabelt.

Etter et bad i den brennhete finske sauna, er det svært viktig å kjøle seg ordentlig ned. Begynn alltid med en temperert dusj. Ta deg så et bad i Kaldkulpen.

Eller benytt gjerne dr. Sebastian Kneipps metode: dusj i iskaldt vann begynn med føtter og legger, fortsett oppover lårene, deretter mage og rygg før du lar det iskalde vannet renne over skuldre og bryst. Finnene dusjer alltid hodet til sist. Avkjølingen er like viktig som oppvarmingen.

Nå trekker blodkarene seg sammen, lungene avkjøles og pulsen normaliseres. Blodet setter nå fart på kretsløpet og mange andre funksjoner. Ta deg gjerne en hvil før du begynner neste seanse.

Du kan også delta på aufguss i våre saunaer. Saunamesteren heller da vann med eteriske oljer over ovnen, temperaturen stiger samtidig som de eteriske oljene fordeles i saunaen. Ved hjelp av et håndkle fordeler saunamesteren den varme luften rundt i badstuen. Effekten og opplevelsen er heftig. Men av hensyn til varmeeffekten er det avgjørende at ingen verken går inn eller ut av saunaen mens seansen foregår.

The Well Spa Nordlys Dampbad Kopi

Nordlys Laconium

Behagelig lys og god varme, både i benkene og veggene slik at man slapper godt av. Lyden av det sildrende vannet og lyssettingen gjør dette til et fint sted å starte dagen på The Well.

Anbefalt badetid 15 - 25 minutter
Temperatur 40 - 45 grader
Luftfuktighet 15 - 20%

 

Biosauna

Mild og behagelig varme med høy luftfuktighet som gjør at du kan aklimatisere deg på en behagelig og avslappende måte.

Anbefalt badetid 15 - 20 minutter
Temperatur 50 - 60 grader
Luftfuktighet 35 - 55% 

Biosauna 1
Finsk sauna

Finsk sauna

Klassisk, finsk sauna med to badstuovner som gir høy og tørr varme. Dette er den varmeste saunaen på The Well. 

Anbefalt badetid 10 - 20 minutter
Temperatur ca. 80-85 grader
Luftfuktighet 6 - 15% 

TV softsauna

Mild sauna med mørke vegger som gir en beroligende atmosfære. Inne i saunaen er det en stor TV skjerm som viser vakre bilder som man kan slappe av med.

Anbefalt badetid 15 - 20 minutter
Temperatur 40 - 45 grader
Luftfuktighet 15 - 20%

TV soft sauna
Banja 1

Banja sauna

Dette er den nyeste saunaen på The Well med en stor badstuovn som gir høy varme. På ovnen er det en stor gryte med vann slik at man også kan justere luftfuktigheten.

Banja saunaen er innredet med brede benker og behagelig belysning. Tømmerblokkene i saunaen er karakteristisk for en tradisjonell Banja sauna.

Anbefalt badetid 10 - 20 minutter
Temperatur ca. 90 grader
Luftfuktighet 5 - 15%

 

Tropisk sauna

Mild og behagelig varme med høy luftfuktighet. Den Tropiske saunaen aktiverer flere sanser med et lydbilde av tropiske fugler, i tillegg til en frisk og behagelig duft av eple.

Anbefalt badetid 15 - 20 minutter
Temperatur 50 - 60 grader
Luftfuktighet 35 - 55% 

Tropisk Sauna 1 1
The Well 26. Februar 067

Japansk sauna

Stor, klassisk sauna med tre badstuovner som gir høy og tørr varme. De store vindusflatene skaper en avslappende atmosfære med utsikt mot den Japanske hagen.

Anbefalt badetid 10 - 20 minutter
Temperatur ca. 80-85 grader
Luftfuktighet 6 - 15% 

Meditasjonssauna

En stor og luftig sauna med nedfellbare day beds der man kan nyte en stille stund. De store vinduene slipper inn mengder med dagslys, og gir en flott utsikt til den japanske hagen.

Anbefalt badetid 10 - 20 minutter
Temperatur ca. 45 grader
Luftfuktighet 20 - 30%

Japansk Meditasjonssauna
Couples Day 072

Skogssauna

Klassisk sauna plassert ute i skogbrynet i tredje etasje. Vinduene gir utsikt til tretoppene som skaper en lun stemning. Skogsaunaen har to badstuovner som sørger for god varme.

Anbefalt badetid 10 - 20 minutter
Temperatur ca. 80-85 grader
Luftfuktighet 6 - 15%