Den nakne sannhet

Den nakne sannheten er at du ikke må være naken på The Well. Du kan velge å bruke badetøy i alle våre bassenger, og dekke deg til med en pesthemal i saunaer og dampbad.

Likevel anbefaler vi å både bade og ta sauna naken, slik at du får en mer behagelig, helhetlig og kontinental spaopplevelse.

Kvinne i meditasjonssauna
Jacuzzi

Hvorfor være naken?

Det er flere grunner til at vi anbefaler å  være naken både i sauna og dampbad. I tillegg til at det er i tråd med kontinental spakultur, vil det gi deg en bedre opplevelse av velvære, også er det mer hygienisk.

På The Well er vi opptatt av naturlig nakenhet. Det vil si at man er naken der det passer seg, altså i basseng og sauna. I alle andre deler av anlegget skal man dekke seg til med badekåpe i respekt for de andre gjestene.

Når du er naken i saunaen når varmestrålingen hele huden samtidig. På den måten kan svetten fra overhuden fordampe uhindret, og du vil ikke oppleve å føle deg klam på samme måte som du gjør med fuktig badetøy på.

Å bade naken oppleves som svært befriende, og kroppen får utfolde seg slik den er skapt i et element som gjør deg vektløs.

Hygiene

Badetøy hindrer svetten i å fordampe ordentlig. Svetten blir dermed «fanget» slik at slaggstoffene blir sittende fast i huden under badetøyet. Det varme og lukkede klimaet under badetøyet gir også god grobunn for bakterier.

På grunn av dette, er det ikke tillatt å bruke badetøy i The Wells saunaer og dampbad. Hvis du ønsker å dekke deg til, kan du bruke en pesthemal som du vikler rundt deg som en sarong.

Når du er ferdig i saunaen eller dampbadet skal du alltid dusje naken, og skylle av deg all svette slik at omgivelsene forblir rene og den gode vannkvaliteten i bassengene opprettholdes. Det er dusjer for kvinner og menn rundt om i anlegget.

Altså er det mer hygienisk å være naken når man bader i basseng og ta badstu - men dette bestemmer du selvfølgelig selv, og du kan alltid dekke deg til med en pesthemal de stedene det ikke er tillatt med badetøy. 

Skogsauna
Badetøy

Badetøydag hver tirsdag

Har du lyst til å besøke The Well men foretrekker å gå i badstue og dampbad i badetøy? Da burde du besøke oss på en badetøysdag. 

Hver tirsdag er badetøysdag på The Well. Badetøy er da obligatorisk hele dagen.

I dusjene anbefaler vi av hygieneårsaker at man naturligvis dusjer av seg svetten uten badetøy. Skyll badetøyet godt.

Det er kun tillatt å benytte The Wells eget spesialutviklede badetøy (velg mellom bikini, badedrakt, shorts og speedo) som du kjøper i resepsjonen ved ankomst. Ta det med hjem etter bruk, vask det og benytt det ved neste besøk.