Bærekraft

The Well er opptatt av å ta samfunnsansvar. Vi er vår rolle bevisst og i vår daglige drift har vi fokus på bærekraftsmål knyttet til miljø, helse og likeverd. Dette betyr mye for oss og våre ansatte – og vi vet det betyr mye for våre gjester.

 

Miljø

Vann & energi er en del av vår identitet, og fasilitetene på The Well krever store mengder vann og strøm, som i seg selv ikke er bærekraftig. Vi er opptatt å bevare naturen, og et av de viktigste målene våre er å derfor redusere vårt eget miljøavtrykk i størst mulig grad. Dette gjør vi blant annet gjennom et svært moderne anlegg som gjenbruker både vann og varme. Oppvarmingen av basseng og bygget skjer gjennom bergvarme, i tillegg til at vi resirkulerer vann og vannvarmen vår. Eksempler på tiltak er:

  • Alt av tilgjengelig takareal er dekket med solcellepaneler.
  • Alle bassenger pålagt å sirkulere ut en gitt mengde vann av helse- og sikkerhetsmessige årsaker - hvor normalen er at dette skal renne ut i avløp. På The Well har vi et avansert rense- og gjenbrukssystem som gjør at alt sirkulert vann får en bruksnytte, i tillegg til at 70 % av dette vannet går tilbake i anlegget igjen, etter møysommelig rensing. Det er opptil 50 000 liter vann spart hver dag.

  • Vann fra dusj går til avløp og blir ikke gjenbrukt - dette er av strenge hygienemessige årsaker. The Well gjenvinner varmen fra dette vannet, som gir en reduksjon på opptil 100 kw i timen.

  • Vi opplevde i de første årene at mange gjester glemte å skru av dusjene, og som et resultat av dette installerte vi automatiserte dusjer som sparer oss for vann. 

 

 

Også på mat og øvrige produkter etterstreber vi bærekraft, på følgende vis:

  • Vi har laget en ny badetøyskolleksjon i hele 82% resirkulert materiale 
  • Kortreist mat i sesong 
  • Prioriterer økologisk mat
  • Kontinuerlig fokus på å redusere plast i alle deler av driften

Helse

The Well er til for å gi folk et bedre liv, og gjennom naturens elementer skaper vi helsefremmende opplevelser. Kombinasjonen vann, kulde og varme bidrar til økt blodsirkulasjon som igjen kan bidra til økt immunforsvar. Regelmessig besøk hos oss kan derfor ha en positiv effekt på din fysiske helse. For mange er The Well også et fristed, hvor man får tid til å senke skuldre og finne roen - og vi håper derfor et besøk hos oss kan senke stressnivået hos våre gjester, og hjelpe de å finne balansen i en travel hverdag.

The Well skal være en kilde til helsefremmende velvære. Derfor tar vi alltid utgangspunkt i helse når vi skal utvikle nye konsepter, slik at de kan bidra til å forbedre gjestenes fysiske og mentale helse.

Likeverd og toleranse

Likeverd og toleranse er vårt tredje bærekraftsmål. På The Well er du fri til å bare være - slik som du er skapt. Derfor er alle slags mennesker velkommen hos oss.

The Well er opptatt av mangfold, og vi er svært stolte av å være en multikulturell, flerspråklig og regnbuefarget organisasjon. 

 

Åpenhetsloven

 

Åpenhetsloven, som trådte i kraft 1. juli 2022, krever at alle bedrifter, inkludert The Well AS, skal være åpne og transparente om hvordan vår virksomhet påvirker omverdenen.

 

Loven har som mål å redusere risikoen for at virksomheter forårsaker eller medvirker til brudd på menneskerettigheter, og sikrer at vi aktivt arbeider for å opprettholde anstendige arbeidsforhold hos våre leverandører, eiere og innenfor vår egen virksomhet.

 

Les mer her. 

Summerclub V3