Par i basseng

Helse & velvære

Det er en rekke helsemessige fordeler med å gå på spa. Ordet spa er latinsk og betyr helse gjennom vann, og det forteller noe om hvilken rolle vann har for både helsen og livet.

Helsemessige grunner til å besøke The Well

Effekten av sauna- og spabesøk blir i økende grad satt i søkelyset av medisinske forskningsmiljøer. Det har også blitt en tydelig trend å benytte seg av både varme saunabesøk og kjølige bad som en del av å holde seg i form på en holistisk måte. Her får du 6 viktige helsemessige grunner til å gjøre spabesøk til en vane.

Jaquzzi
Mann i sauna

Fontene for foryngelse

Regelmessig bruk av sauna styrker først og fremst immunforsvaret. I finsk litteratur har sauna blitt referert til som en «fontene for foryngelse». Medisinsk forskning gir oss stadig nye svar på hva effektene av blottelsen av naken hud til det varme og kalde betyr for kropp og sjel.

Den nakne sannhet

På The Well setter vi de absolutt høyeste krav til renslighet og hygiene. Derfor er det ikke tillatt å benytte badetøy i våre badstuer og dampbad. Du kan dekke deg til med et håndkle eller en pesthemal, - et stykke lett bomullstøy.

Banja
Onsen

En livsviktig kilde

Vann er kilden til alt liv og den mest utbredte kjemiske forbindelsen på jord. Elementet kan opptre som fast stoff i form av is, som væske og som gass. Livet er rett og slett bygget opp rundt vann.

Derfor er det helt naturlig at vann har en sentral rolle i nærmest alle kulturer og religioner, over hele verden. Vann har i alle tider vært et symbol for renselse, både åndelig og kroppslig.

På The Well kommer du tett innpå elementet vann, i alle former. Opplev effekten av smeltende is i aufguss, flyt i varme bassenger, dypp deg i et kaldt stupbad og kjenn dampens effekt på kroppen. Hos oss kan du oppleve helse gjennom vann.

Varmeeksponering

Regelmessig bruk av sauna kan gi en rekke positive effekter på helsen. I Finland refererer man til sauna som en fontene for foryngelse.

Ved å jevnlig eksponere seg for høy varme, trenes blodkarene i kroppen opp til å reagere raskt for å justere kroppstemperaturen. Dette gjør at blodkar og arterier holder seg elastiske.

Jevnlig besøk i sauna kan lindre smerte i ledd og muskler, virke avslappende, motvirke stressymptomer og gi en bedre søvn. Derfor ligger det nok mye sannhet i finnenes fontene for foryngelse.

På The Well kan du oppleve et stort utvalg av saunaer, slik at du kan finne fontenen for foryngelse som passer akkurat dine behov.

Mann i sauna
Biosauna 1

Sauna-syklusen

Å ta badstu krever sykluser av både varme og kulde for å oppnå den beste effekten. Start sauna-syklusen med å sitte i badstuen til du kjenner at du har fått nok varme. Forlat saunaen og la kroppen akklimatisere seg til luften utenfor og ta gjerne en temperert dusj. Fortsett så med en kald dusj eller et kaldt bad, der hele kroppen raskt blir nedkjølt.

Vekslingen mellom det varme og det kalde er stimulerende for både det autonome og somatiske nervesystemet. Varmen i saunaen bidrar til at blodkarene utvider seg, reduserer muskelspenninger og aktiverer svetting. Kulden reverserer prosessen slik at blodkarene trekker seg sammen og pulsen normaliseres.

Gjenta syklusen så mange ganger du vil, men husk å lytte til din egen kropp og det den forteller deg. Unngå det minste ubehag.

Damp

Bruken av damp og dampbad bygger på tradisjoner fra Romertiden, der dampbadene ble fylt med damp fra naturlige, varme kilder. På The Well har vi fire dampbad med forskjellige egenskaper.

Å eksponere seg for damp kan ha en svært positiv virkning på den kardiovaskulære helsen, fordi fuktig varme kan bidra til å øke blodsirkulasjonen i kroppen. Dette kan gi både lavere blodtrykk og på sikt et friskere hjerte.

Damp har også en svært positiv effekt på huden fordi den åpner porene. Dermed frigjøres smuss og forurensning som bygger seg opp. I tillegg er damp hydrerende, og du kan derfor oppleve at huden kjennes silkemyk etter et besøk i dampbad. 

Krystallbadet 1
Onsen

Viktigheten av velvære

Velvære, eller wellness, er et begrep som omfatter flere dimensjoner ved et menneskes liv. Det er en aktiv prosess med å treffe valg som gjør deg godt.

Egentid er for mange en viktig del av velvære. På The Well er alt lagt til rette for at du kan vende fokuset innover, og gjøre det som gjør deg godt.

Kombinasjonen av de helsemessige fordelene med å gå på spa, roen og den avslappende atmosfæren på The Well gjør at du kan oppleve ren velvære og hverdagslykke hos oss. Ta vare på deg selv og velg velvære på The Well.