Outside Pool Cold Bath 2 Kopi

Få god helse med regelmessig sauna og dampbad

Effekten av sauna- og spabesøk blir i økende grad satt i søkelyset av medisinske forskningsmiljøer, og det har blitt en tydelig trend å benytte seg av både varme saunabesøk og kjølige bad som en del av å holde seg i form. Medisinsk forskning gir oss stadig nye svar på hva effektene av å eksponere kroppen varme og kulde betyr for kropp og sjel.

Her får du flere viktige helsemessige grunner til å gjøre spabesøk til en vane.

Isbading V2

Styrker immunforsvaret


Medisinsk forskning viser at regelmessig bruk av sauna og dampbad styrker immunforsvaret. Det er kroppens reaksjon over den høye temperaturen som presser immunforsvaret og tilfører det ekstra styrke. Vi får feber når vi blir syke, så økt kroppstemperatur er vårt selvforsvar mot virus og bakterier. Ved å øke kroppstemperaturen får virus og bakterier vanskeligere for å overleve.

Derfor er det ikke ulogisk at økt kroppstemperatur ved hjelp av badstue og dampbad kan støtte kroppens selvforsvar mot sykdommer. Kroppen kan ha godt av å svette, for svetten renser huden for lumske bakterier som ellers kan stresse immunforsvaret, ved å skylle bakteriefjernende svette ut av porene.

Vitenskapelig forskning har vist at badstubad øker antallet hvite blodceller og andre faktorer i blodet og som er viktige for immunforsvaret. En artikkel i European Journal of Epidemiologi viser at regelmessig badstubad fører til redusert forekomst av forkjølelser og influensa.

Tropisk Sauna 1 1

Gjør deg vakker


Jevnlig bruk av sauna og dampbad kan gjøre mirakler for huden din. Den varme luften renser porene i huden og øker blodsirkulasjonen. Varme og svette stimulerer også kollagen, noe som gjør huden spenstig og gir den et ungdommelig utseende.

Én økt i saunaen har kanskje ikke så stor innvirkning, men dersom du regelmessig benytter sauna og dampbad vil du snart se forskjell i huden din. Et godt tips er å bruke en god hudkrem mens huden fortsatt er fuktig, slik at du bevarer den friske gløden fra badstubadet.

Kaldkulp 2

Økning i psykisk velvære


Varme gir velvære og kan bidra til at du slapper av på en bedre måte. Enten man tilbringer tiden med å ta et varmt bad eller senker pulsen i saunaen og dampbad, er resultatet ofte en langvarig følelse av avslapning og tilfredshet.

Forskning viser at regelmessige varme bad og besøk i sauna og dampbad faktisk har målbare positive effekter på serotoninnivået i blodet. Serotonin kalles "lykkehormonet" og det påvirker både humøret og adferden vår. Ved symptomer på nedstemthet, som for eksempel høst- og vinterdepresjon, kan varme bad, sauna og dampbad derfor ha en svært positiv effekt. 

VÅRE BEHANDLINGER

BRASSERIET RESTAURANT

BIBLIOTEKET