Outside Pool Cold Bath 2 Kopi

HELSEBRINGENDE & TRENDY ISBADING PÅ THE WELL

 

Isbading har lange tradisjoner og er kjent for å gi helsemessige effekter. Ikke bare er nedkjøling er mentalt oppkvikkende, det setter også fart på blodsirkulasjonen og kan til og med styrke immunforsvaret ditt.

 

De siste årenes store trend har vært å kaste seg i iskaldt vann. Enten det er Oslofjorden eller Bunnefjorden – det er hett å ta ett isbad!

 

Isbading V2

4 GODE GRUNNER TIL Å ISBADE

Holder deg frisk - jevnlig isbading kan bidra til at du holder deg friskere og unngår forkjølelse.

Mental restart – sinnet kjennes klarere fordi kulden fra vannet gjør at instinktene tar over. Hjernen har derfor ikke kapasitet til å gjøre annet enn å handle på impuls, og man bruker dermed ikke energi på feks. bekymringer og stress.

Ny energi og godt humør – kuldesjokket som kroppen utsettes for gjør at det utløses endorfiner i blodet. Dette hormonet gir energi og bidrar til at humøret får en deilig oppsving.

Mestringsfølelse – man får en enorm mestringsfølelse av å overkomme utfordringen med å senke seg ned i det kalde vannet, og dette kan bidra til bedre selvtillit.

Tropisk Sauna 1 1

SAUNA & ISBADING

 

Kombiner sauna og isbading for ny energi og en utrolig følelse av friskhet og velvære.

Vekslingen mellom varmt og kaldt er stimulerende for imunforsvaret. 

Varmen som utvider blodkarene reduserer muskelspenninger og aktiverer svettingen. En dusj eller et bad i kaldt vann får nervesystemene til å reversere prosessen, blodkarene trekker seg sammen og pulsen normaliseres. Denne opplevelsen vil gi deg økt mental tilstedeværelse, ro og ikke minst masse ny energi.

Det er ingen fasit for i hvilken rekkefølge, hvor lenge eller hvor ofte man skal bruke ulike saunarom. Et godt råd er å lytte til sin egen kropp og starte med rolig oppvarming. Det minste ubehag forteller at nok er nok.

 

 

Kaldkulp 2

ISKALDe BAD PÅ THE WELL

På The Well har du også muligheten til en iskald dukkert - både ute og inne.

Utebassenget holdes åpent også i vintersesongen og vannet måler ca. 12°.

Du kan også ta et iskaldt bad i Kaldkulpen i første etasje inne på The Well. Vannet i denne kulpen har ca. 16° og du senker deg enkelt ned i vannet ved å gå ned badetrappen. Her kan du også veksle mellom å bade i Varmkulpen og Kaldkulpen og oppleve hvordan kroppen din reagerer på disse temperaturforskjellene.


 

VÅRE BEHANDLINGER

BRASSERIET RESTAURANT

BIBLIOTEKET