Outside Pool Cold Bath 2

trendy ISBAD

De siste årenes store trend har vært å kaste seg i iskaldt vann. Enten det er Oslofjorden eller Bunnefjorden – det er hett å ta ett isbad!

På The Well kan du selvfølgelig også ta et iskaldt bad - både inne og ute!

et helsebringende BAD

Isbading har lange tradisjoner og er kjent for å gi helsemessige effekter . Ikke bare er nedkjøling er mentalt oppkvikkende, det setter også fart på blodsirkulasjonen og kan til og med styrke immunforsvaret ditt.

Isbading V2
Isbading Mann

man får et kick

Når man bader i iskaldt vann får kroppen et sjokk og den inntar overlevelsesmodus. Hjernen skiller ut hormonene adrenalin og noradrenalin som gjør at kroppen takler kuldesjokket. Disse hormonene gir det det såkalte kicket som gir en økt mental tilstedeværelse. Mange isbadere sier at de føler seg mer balanserte etter en dukkert i iskaldt vann, og at det er jakten på dette kicket som får dem til å hoppe uti gang på gang.

4 grunner til å isbade 

Holder deg frisk- jevnlig isbading kan bidra til at du holder deg friskere og unngår forkjølelse.

Mental restart
– sinnet kjennes klarere fordi kulden fra vannet gjør at instinktene tar over. Hjernen har derfor ikke kapasitet til å gjøre annet enn å handle på impuls, og man bruker dermed ikke energi på feks. bekymringer og stress.

Ny energi og godt humør – kuldesjokket om kroppen utsettes for gjør at det utløses endorfiner i blodet. Dette hormonet gir energi og bidrar til at humøret får en deilig oppsving.

Mestringsfølelse – man får en enorm mestringsfølelse av å overkomme utfordringen med å senke seg ned i det kalde vannet, og dette kan bidra til bedre selvtillit.

Kaldkulp 1
Image1

iskaldt bad på the well

På The Well har du også muligheten til en iskald dukkert - både ute og inne. Utebassenget holdes åpent hele vintersesongen og vannet måler ca. 12° slik at gjestene som ønsker det kan ta et oppkvikkende. Vi anbefaler å delta på en aufguss i Skogsaunaen, før man tar en rask dusj og deretter tar noen rolige svømmetak i utebassenget. Denne opplevelsen vil gi deg økt mental tilstedeværelse, ro og ikke minst masse ny energi.

innendørs kaldkulp

Man kan også ta et iskaldt bad i Kaldkulpen i første etasje inne på The Well. Vannet i denne kulpen holder også rundt 12° og du senker deg enkelt ned i vannet ved å gå ned badetrappen. Her kan du veksle mellom å bade i Varmkulpen og Kaldkulpen og oppleve hvordan kroppen din reagerer på temperaturforskjellene.

Kaldkulp 4