Den nakne sannhet

På The Well setter vi de absolutt høyeste krav til renslighet og hygiene. Derfor er det ikke tillatt å benytte badetøy i våre badstuer og dampbad. Du kan dekke deg til med et håndkle eller en pesthemal, - et stykke lett bomullstøy.

Badetøy hindrer svettens mulighet til å fordampe. Svetten og varmen blir «fanget» i den overopphetede huden slik at slaggstoffene blir sittende fast under badetøyet. Det varme og lukkede klimaet under badetøyet er et drivhus for bakterier og sopp. Når du benytter dette badetøyet i våre bassenger smitter disse bakteriene over i bassenget og utvikler seg videre og gir urent vann og dårlig lukt.

Dusj derfor naken og skyll godt av deg all svette når du er ferdig i saunaen eller dampbadet. Det er så vel fellesdusjer som egne separate dusjer for kvinner og menn rundt om i anlegget. Begynn gjerne med en varm dusj, og deretter en riktig kald. Avslutt gjerne med et bad i Kaldkulpen.

Det er flere grunner til at du i sauna og dampbad bør være naken, ikke minst for at du skal få en bedre opplevelse av velvære.

Det er viktig at varmestrålingen når hele huden, og at svetten fra overhuden kan fordampe uhindret.

Når varmen angriper huden, sender den et SOS-signal til hjernen som svarer med å utvide arteriene og sende mer blod til legger, armer og hud. Svettingen starter etter noen få minutter.

For å sørge for en effektiv nedkjøling, setter kroppen i gang væsketransporten. Du mister ca. 10 gram væske pr. minutt. Gjennom en hel saunaseanse, tre til fire runder, kan du miste så mye som én liter eller mer! Fordampningen virker nedkjølende og sørger for at huden, til tross for temperaturer mellom 50–100 grader, ikke blir overopphetet.

Dusj godt av deg all svette før du benytter Kaldkulpen eller andre basseng. Vi anbefaler deg å bade naken, men du velger selv om du vil ha på deg badetøy.

Thewell 22