Helse & velvære

Det er en rekke helsemessige fordeler med å gå på spa. Ordet spa er latinsk og betyr helse gjennom vann, og det forteller noe om hvilken rolle vann har for både helsen og livet.

Utedusj
Kvinne i Onsen

En livsviktig kilde

Vann er kilden til alt liv og den mest utbredte kjemiske forbindelsen på jord. Elementet kan opptre som fast stoff i form av is, som væske og som gass. Livet er rett og slett bygget opp rundt vann.

Derfor er det helt naturlig at vann har en sentral rolle i nærmest alle kulturer og religioner, over hele verden. Vann har i alle tider vært et symbol for renselse, både åndelig og kroppslig.

På The Well kommer du tett innpå elementet vann, i alle former. Opplev effekten av smeltende is i aufguss, flyt i varme bassenger, dypp deg i et kaldt stupbad og kjenn dampens effekt på kroppen. Hos oss kan du oppleve helse gjennom vann.

Varmeeksponering

Regelmessig bruk av sauna kan gi en rekke positive effekter på helsen. I Finland refererer man til sauna som en fontene for foryngelse.

Ved å jevnlig eksponere seg for høy varme, trenes blodkarene i kroppen opp til å reagere raskt for å justere kroppstemperaturen. Dette gjør at blodkar og arterier holder seg elastiske.

Jevnlig besøk i sauna kan lindre smerte i ledd og muskler, virke avslappende, motvirke stressymptomer og gi en bedre søvn. Derfor ligger det nok mye sannhet i finnenes fontene for foryngelse.

På The Well kan du oppleve et stort utvalg av saunaer, slik at du kan finne fontenen for foryngelse som passer akkurat dine behov.

Japansk sauna
Banja

Sauna-syklusen 

Å ta badstu krever sykluser av både varme og kulde for å oppnå den beste effekten. Start sauna-syklusen med å sitte i badstuen til du kjenner at du har fått nok varme. Forlat saunaen og la kroppen akklimatisere seg til luften utenfor og ta gjerne en temperert dusj. Fortsett så med en kald dusj eller et kaldt bad, der hele kroppen raskt blir nedkjølt.

Vekslingen mellom det varme og det kalde er stimulerende for både det autonome og somatiske nervesystemet. Varmen i saunaen bidrar til at blodkarene utvider seg, reduserer muskelspenninger og aktiverer svetting. Kulden reverserer prosessen slik at blodkarene trekker seg sammen og pulsen normaliseres.

Gjenta syklusen så mange ganger du vil, men husk å lytte til din egen kropp og det den forteller deg. Unngå det minste ubehag.

Damp

Bruken av damp og dampbad bygger på tradisjoner fra Romertiden, der dampbadene ble fylt med damp fra naturlige, varme kilder. På The Well har vi fire dampbad med forskjellige egenskaper.

Å eksponere seg for damp kan ha en svært positiv virkning på den kardiovaskulære helsen, fordi fuktig varme kan bidra til å øke blodsirkulasjonen i kroppen. Dette kan gi både lavere blodtrykk og på sikt et friskere hjerte.

Damp har også en svært positiv effekt på huden fordi den åpner porene. Dermed frigjøres smuss og forurensning som bygger seg opp. I tillegg er damp hydrerende, og du kan derfor oppleve at huden kjennes silkemyk etter et besøk i dampbad. 

Damp
Kvinne i Onsen

Viktigheten av velvære

Velvære, eller wellness, er et begrep som omfatter flere dimensjoner ved et menneskes liv. Det er en aktiv prosess med å treffe valg som gjør deg godt.

Egentid er for mange en viktig del av velvære. På The Well er alt lagt til rette for at du kan vende fokuset innover, og gjøre det som gjør deg godt.

Kombinasjonen av de helsemessige fordelene med å gå på spa, roen og den avslappende atmosfæren på The Well gjør at du kan oppleve ren velvære og hverdagslykke hos oss. Ta vare på deg selv og velg velvære på The Well.