Ritualer

Vi har en rekke spennende ritualer som arrangeres i badstuene og dampbadene på The Well hver dag. Ritualene er hentet fra badetradisjoner over hele verden slik at du kan oppleve en verden av velvære her på Nordens største spa.

20170913 DSC4513

Aufguss

Aufguss er tysk og betyr 'å helle på'. I en aufguss legger saunamesteren iskuler tilsatt eteriske oljer på badstuoven og heller vann over. Dette fordamper ut i saunaen og øker luftfuktigheten og temperaturen.

Saunamesteren styrer så den varme og fuktige dampen rundt i rommet med et håndkle ved bruk av vifteteknikker, gjerne akkompagnert med musikk.

Aufgussene på The Well består som regel av tre runder med at saunamesteren legger iskuler og heller vann på badstuovnen. En aufguss varer som regel i ca. 15 minutter.

Rhassoul

Ritualet starter med at man skrubber seg med en skrubb bestående av havsalt. Videre fortsetter man med å påføre leiren i ansiktet, håret og på kroppen. Leiren som brukes er hentet fra Atlasfjellene i Marokko. Den inneholder mineraler og har sporstoffer av magnesium og sink som huden bruker for å fornye hudceller. Leiren skal virke på huden i 8-10 minutter inne i dampbadet før den skylles av.

Rhassoul-ritualet avsluttes med en fuktgivende bodyspray laget av appelsinblomstvann. Denne sprayen har en forfriskende effekt og kan brukes på både kroppen og i ansiktet.

Når ritualet starter blir du tatt imot av en bademester utenfor Rhassoul-dampbadet i første etasje. Innsåpning og påføring av leire utføres på egenhånd. Rhassoul utføres som gruppebehandling, og foregår uten badetøy.

12 plasser / ca. 30 minutter / 195,- per person

The Well 21. Februar 066

Persisk roserituale

Persisk roserituale starter med en eksfolierende saltskrubb som er tilsatt roseblader. Denne skrubben utfører man selv og man starter med å skrubbe føtter og legger, før man skrubber seg oppover kroppen og avslutter med armer, bryst og rygg. Når hele kroppen er ferdigskrubbet dusjer man av seg saltet.

Videre fortsetter man med en fuktighetsgivende kroppsmaske av alovera, rosevann og rosepulver. Når man har påført kroppsmasken går man inn i dampbadet og lar masken virke i dampen og varmen i ca. 10 minutter. Deretter dusjer man av seg kroppsmasken og avslutter ritualet med å spraye huden lett med oppfriskende rosevann. Ritualet er avslappende og gir huden masse fukt!

Roseritualet holdes i Rhassoul dampad og man utfører skrubben og påføringen av kroppsmasken selv. Roserituale er et grupperituale som foregår uten badetøy.

12 plasser / ca. 30 minutter / 195,- per person

Body Care Ritual

Body Care Ritual foregår i Art Deco Tempidarium. Ritualet starter med at en hårkur og kroppsmaske som du påfører selv. Bademesteren veileder deg i hvordan maskene skal påføres. Når maskene virker får du en kjølig klut til ansiktet og bademesteren skyller kaldt vann over føttene dine. Ritualet avsluttes med en iskald og forfriskende juiceshot.


10 plasser / 15-20 minutter / 45,- per person

Såpeskum

FOAM RITUAL I HAMAM

Foam ritual starter med en tørrskrubb som gjøres med kese, en autentisk skrubbevott blant annet brukt i Tyrkia. Man skrubber hele kroppen for å starte blodsirkulasjonen og fjerne døde hudceller. Videre lager bademesteren masse silkemykt såpeskum som du blir innhyllet i.

Foam ritual foregår i det store Hamam-rommet som er et lett dampbad med oppvarmede marmorbenker.

12 plasser / ca. 20 minutter / 95,- per person

HAMAM SCRUB

Hamam Scrub starter med at bademesteren deler ut en saltskrubb som består av grovkornet salt og eteriske oljer av mynte og eukalyptus. Denne skrubben bruker man på hele kroppen og de grove saltkornene gir en fantastisk peeling. Den eteriske eukalyptusoljen gir en kjølig og forfriskende følelse. Etter å ha skrubbet kroppen legger bademesteren store skyer av såpeskum på ryggen og brystet, og man fortsetter å skrubbe seg. Ritualet avsluttes med at bademesteren skyller av deg såpeskum og skrubb med kjølig vann.

12 plasser / ca. 20 minutter / 95,- per person

Foam 6 1200

BLACK SOAP RITUAL

Black Soap Ritual starter med at bademesteren skyller deltagerne med varmt vann før man får utdelt flytende, sort Hamam-såpe. Den sorte såpen masseres over hele kroppen og man får utdelt en Honeycomb-svamp for å skumme den opp og danne et tykt såpeskum. Etter at man har innhyllet seg selv i det tykke såpeskummet skyller bademesteren deg med varmt vann.

12 plasser / ca. 20 minutter / 95,- per person

THE WELL SCRUB

Bli med på et behagelig skrubbrituale med eksfolierende effekt som foregår i dampbad. Bademesteren deler ut grovkornet salt som du bruker til å skrubbe kroppen. Du starter med å skrubbe føtter og legger med sirkelformede bevegelser. Skrubb oppover hele kroppen og avslutt med brystkassen og armene. Dampen og den høye temperaturen gjør at porene i huden åpner seg slik at du får en bedre eksfolierende effekt.

10 minutter / Begrenset antall plasser

Banja På The Well Med Olga 2

GRUPPE-BANJA

Badsturitualet Banja stammer fra Russland og er det mange forbinder med ekte badstu. Banja er en aufguss der banjamesteren bruker iskuler og vann som er tilsatt eteriske oljer fra bjørk. Dette skaper en frisk duft i badstuen som minner om en tur i skogen rett etter at det har regnet.

Banjamesteren bruker ekte bjørkeris for å styre dampen rundt i badstuen, i tillegg til vifteteknikker med både hånkle og vifte. Banjamesteren bruker også bjørkeris til en kort og forsiktig hands-on behandling på ryggen. Behandlingen øker blodsirkulasjonen og oppleves som forfriskende.

15 plasser / ca. 30 minutter 95,- per person

SOUNDBATH

Soundbath er et avstressende rituale der du flyter nærmest vektløs i kroppsvarmt vann på flyteelementer. Bassenget fylles med meditativ klang fra tibetanske klangskåler slikt at du bader i behagelig lyd. Lydene virker beroligende på kropp og sinn og indre spenninger flyter bort.

Klangbad er inkludert i din inngangsbillett. Det er påbudt med badetøy på dette ritualet.

WATSU

Watsu er en passiv bevegelsesbasert behandling der du nærmest vektløs flyter i varmt vann som holder rundt 35 varmegrader. Under behandling flyter du vektløst i det varme vannet mens Watsu-terapeuten fører deg sakte gjennom vannet og følger naturlige bevegelsesmønstre i kroppen. Du slapper godt, kroppen strekkes og tøyes og du får behagelig trykkpunktsmassasje. Under hele behandlingen holdes hodet ditt over vannflaten.

 

Watsu koster 25 min. 695,- / 50 min. 895,-

THE WELL SPA-KIT

Vi har utviklet vårt eget spa-kit med produkter fra Scent of The Well Signatur. Spa-kitet består av bodyskrubb, ansiktspeeling, ansiktsmaske, hårkur og fotsalt.

Produktene kommer samlet i en toalettmappe. Vedlagt i er også en Wellnessguide med beskrivelse av hvordan, og i hvilken rekkefølge, du skal bruke produktene.

Spa-kit koster 249,- og kan kjøpes i resepsjonen og i Wellness Bar.

Påmelding til ritualer til en ekstra kostnad gjøres via mail til booking@thewell.no, per telefon tlf.: +47 480 44 888 i resepsjonen eller Wellness Bar.